Головна » 2017 » Листопад » 23 » Віртуальна влада популярних особистостей соцмереж
14:43
Віртуальна влада популярних особистостей соцмереж

З 2009 року кількість українських користувачів Фейсбуку виросла в 160 разів – з 62 тис. до 10 млн. Автор статті звертає увагу читачів на те, що лідери думок соцмереж, незалежно від роду діяльності, перетворилися на особливу касту, здатну впливати на життя країни. Яскравим прикладом є Дмитро Тимчук https://www.facebook.com/dmitry.tymchuk , засновник організації «Інформаційний спротив». З початком бойових дій на Донбасі у 2014 році він почав використовувати соцмережі для розповсюдження повідомлень зі свіжою інсайдерською інформацією про події на сході країни, на передовій та окупованій території. За останні два роки аудиторія виросла в три рази (до 700 тис.). “Это не моя заслуга,— розповідає блогер,— контент создает вся команда ИС, но именно соцсети стали для нас главной информационной площадкой. Их роль для формирования общественного мнения неоценима”. На хвилі популярності в соцмережах пан Тимчук навіть став депутатом парламенту.
У статті також наведено інфограму топ-50 полулярних особистостей українських соцмереж (за кількістю підписників), а також таких країн, як - США, Великобританія, Франція, Німеччина, Польща, Італія та Росія. Автор також розповідає про незіркових блогерів та про «свіжу кров» серед лідерів соцмереж.
Отже, якщо в ваших планах стати зіркою Фейсбуку, вам обов’язково треба почати зі статті:
Корба Г. Виртуальная власть: лидеры мнений соцсетей, превратились в особую касту, способную влиять на жизнь страны / Г. Корба // Новое время. – 2017. - №42. – С. 16-20.



Підготувала О. Самсонюк.


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 233 | Додав: Bibliograf | Теги: Україна , лідери , фейсбук , соціальні мережі , Інтернет | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]