Віра Томашевська. Мистецтво кераміки - 30 Квітня 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Квітень » 30 » Віра Томашевська. Мистецтво кераміки
11:46
Віра Томашевська. Мистецтво кераміки

Віра Томашевська надзвичайно талановитий майстер архітектурно-художньої кераміки.
Є в її творах якась магічна сила, вони зачаровують, притягують і не відпускають погляд. До них хочеться повертатися знову і знову. Її досконало виконані композиції вражають глибинним змістом і неперевершеною колористикою.
І хоча вироби керамічні, від них іде тепло, ллється світло і, здається, вони пахнуть квітами, листям, сонцем, весною, морем… В її творах безліч знакових для українців мотивів – «Писанка», «Коза», «Квіти», «Соняшники», «Пейзаж з соняшниками», «Польові квіти»…
Особливе місце в композиціях Віри Томашевської займає українська природа, де превалює улюблена гуцульська тематика – мальовничі карпатські пейзажі, святкові та побутові сценки з характерними народними типажами в святковому вбранні до Великодня або до Різдва: «Верховинська сім’я», «На базарі», «Косарі», «Гірський пейзаж», «Осінь в Карпатах», «Легенда про гуцулів» та ін. В композиціях майстра завжди є ритміка, сюжет, «є початок і кінець, є закінченість і нескінченість» як у справжніх шедеврах мистецтва.
Її різні за жанрами твори відрізняються ясною і водночас вишуканою образністю, де невловимо поєднуються давні національні традиції з високою культурою сучасного професійного художника.
З книгою-альбомом ви можете ознайомитись у відділі обслуговування читачів документами з мистецтва.




Г. Конарчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 156 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]