Головна » 2016 » Вересень » 21 » Винахід з біоутилізації відходів
14:17
Винахід з біоутилізації відходів

Покласти пакети, запустити личинок – от і все // Освіта України. – 2016. – 8 серпня. – С. 10.

Українська школярка винайшла спосіб біоутилізації поліетиленових пакетів – їй пощастило знайти жуків, чиї личинки залюбки їдять і упаковку, і залишки продуктів.
Свій проект учениця Маріупольського технічного ліцею Катерина Малкіна представляла на Міжнародній олімпіаді з екології INESPO 2016 у Голландії: там журі віддало їй належне, нагородивши срібною медаллю, а місцеві виробники пластику зацікавилися розробкою.
Каті, котра вчора відсвяткувала свій 15-й день народження, цього річ не лише посіла призове місце на конкурсі «Intel Еко-Україна 2016», завдяки чому отримала путівку на INESPO, а й захистила науково-дослідну роботу в Малій академії наук, пройшла Державну підсумкову атестацію, подала документи на патент на винахід. Окрім того, поза ліцеєм вона вчить дві іноземні мови – англійську (якою презентувала свій проект на міжнародній олімпіаді) й німецьку.
Маючи бажання стати хірургом, Катя читає спеціальну літературу, шукає наукові фільми, переглядає відео. Знає: якщо вступатиме до мед університету, будуть потрібні знання з біології та хімії. Але ці предмети вона вчить не лише тому, що так велить стратегія: крім усього, це ще й цікаво.
На INESPO Катерина багато дізналася про переробку сміття в Європі. Перевага нашого методу, каже Катя, в тому, що його можна використовувати і в Україні, і за кордоном, де сміття сортують.
Про особливості цього методу можна дізнатися в газеті «Освіта України» № 31 від 8 серпня 2016 року.




Підготувала Н. Юшкова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 344 | Додав: Bibliograf | Теги: переробка сміття , біоутилізація , поліетилен , пластик , утилізація | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]