Головна » 2017 » Грудень » 5 » Вільям Кент Крюґер. Звичайна вдячність
18:30
Вільям Кент Крюґер. Звичайна вдячність

Вільям Кент Крюґер. Звичайна вдячність. /Переклад з англійської Оксани Дятел. — К.: Наш Формат, 2016. — 312 с.

Про автора: Вільям Кент Крюґер — американський автор кримінальних романів-бестселерів, відомий серією книг про Корка О’Коннора. У 2005 та 2006 роках він отримав дві премії Anthony поспіль за найкращий роман. Вільям Крюґер виріс, читаючи Ернеста Хемінгуея, Джона Стейнбека, Скота Фітцджеральда, Джеймса Фаррелла. Його улюблена книга – «Вбити пересмішника».

Чому ця книга: «Звичайна вдячність» яскравий, захопливий детектив, за який Вільям Кент Крюґер у 2013 році отримав премію Едґара Аллана По. Сюжет змушує читача думати та уявляти, радіти та співпереживати, захоплюватися та зневажати. Книга дасть змогу багатьом переосмислити власне ставлення до життя з усіма його злетами та падіннями. Це пронизливий твір про гірку ціну мудрості, про невідворотну милість і про те, що нас від вічності відокремлює лише подих, один останній подув вітру. Роман містить потужну емоційну складову, яка належить перу тонкого художника-психолога й зазвичай є однією з ознак якісної літератури. Цей незвичайний детективний роман, є водночас і психологічним трилером, і пронизливою драмою-трагедією, і сповіддю…

Про що ця книга: У романі “Звичайна вдячність” дія відбувається влітку 1961 року в невеличкому містечку в Міннесоті. Оповідь ведеться хлопчиком-підлітком, сином місцевого священника. Упродовж тих трьох літніх місяців цей хлопчик пройде жорстку школу дорослішання. Через вервечку загадкових смертей, що матимуть різні прояви нещасний випадок, природна смерть, аварія, убивство йому доведеться сповна пізнати життя, сповнене драматизму, таємниць, брехні та зради, відданості та любові. Однією з родзинок роману є протестантська Америка: нюанси життя родини пастора-священика Методистської церкви. Здавалося б, це роман про події, пов’язані з життям підлітка Френка Драма і його родини. Але водночас виникає відчуття, що перед читачем розгортається історія, тісно переплетена з життям більшості мешканців містечка Нью-Бремен.

Для кого книга: Насамперед для любителів детективів, хоча автор і відходить від усталених прийомів, що вирізняють літературу цього жанру, додаючи чимало паралелей, які й забезпечили книзі шалений читацький успіх. Сюжет сповнений загадок і різноманітних хитромудрих авторських засобів, завдяки яким, читач отримає надзвичайне задоволення від непередбачуваності фіналу і глибини оповіді, що істотно відрізняє його від решти книг детективного жанру. Вже з перших сторінок попадаєш в полон літературного стилю і письменницької майстерності Крюґера. Описана ним Америка 60-х років, дає змогу відчути всю атмосферу тих часів. Книга варта уваги і прийде до вподоби усім прихильникам «Убити пересмішника» Гарпера Лі.

Відгуки про книгу: «Часом буває, що роман просто приходить до тебе, оселяється у твоїй душі, приносить новий досвід у твоє життя – і тоді тобі складно відрізнити правду від вигадки. «Звичайна вдячність» - це саме такий роман.»

«У його прозі є така тиха краса та глибина персонажів, що книга просто полонила мене».

«Книга просякнута любов’ю, щирістю, безхитрістю, золотавим теплом літа, оповідь зачаровує. І вже не так важливо, хто там убивця. Ти пожадливо ковтаєш сторінки і просто насолоджуєшся атмосферою…»

Галина Конарчук.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 273 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]