Віктор Шулаков "Храм на сльозі" - 29 Березня 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Березень » 29 » Віктор Шулаков "Храм на сльозі"
12:23
Віктор Шулаков "Храм на сльозі"

Відомий режисер, педагог, музикант у цій книжці представлений як драматург і художник. Друкуються його ще не поставлена комедія «Ханума і Кабато», класичні п’єси у новому тлумаченні, самобутні графічні малюнки, а також спогади друзів і соратників.

Шулаков Віктор Олександрович (1942-2009) ‑ знаний український театральний режисер, драматург, педагог, актор. Народний артист України (2008), заслужений діяч мистецтв України. Лауреат премії імені Михайла Старицького та премії «Київська пектораль». Лауреат Національної премії імені Шулаков Віктор Олександрович (1942-2009) ‑ знаний український Тараса Шевченка за виставу «Енеїда» за І.Котляревським у Донецькому академічному театрі імені Артема. Художній керівник Молодого театру й столичного Театру оперети.

Віктор Шулаков здійснив понад 100 вистав у Львові, Черкасах, Києві, Донецьку, Сімферополі й Севастополі, в Польщі, Чехії, Словаччині, Росії, США. Він ‑ режисер-постановник першого в Україні мюзиклу «Екватор». Творчій манері режисера була властива свіжість тлумачень, оригінальна поетика, яскрава сценічна мова. Шулаков відновив і ствердив на кону сценічний жанр меніпеї, збагативши новітній театр України абсолютними бестселерами.

Журналіст Олександр Саква сказав: «Шулаков майстерно довів: енейство ‑ не авантюризм, а відсутність страху перед життям і, власне, таке пересилення його лихої години, коли особа протистоїть виклику долі без зневіри й «заруби», цілком покладаючись на ту пишноту комбінаторних можливостей буття, які зринають немов з нічого, ледь до інертного стану матерії застосовують творчий підхід. Енейство , таким чином, є тріумф безміру особи над вкрай куцим тлумаченням людської природи , над яким, якщо відверто, неафішно кепкують і люди, і Бог. Звісно, тепер вже вслід за Котляревським і Шулаковим».

У книзі вміщено 16 оригінальних малюнків Шулакова-художника.

Анжела Хамедюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 102 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]