Головна » 2018 » Жовтень » 7 » Вікові традиції сучасного мисливства у Польщі
12:46
Вікові традиції сучасного мисливства у Польщі

Цього року польські мисливці святкують 95-річчя своєї організації – Польського Союзу Мисливців. Про історію та сьогодення цього Товариства іде мова у статті: Урсул В. Вікові традиції сучасного мисливства // В. Урсул / Лісовий і мисливський журнал. - 2018. - № 4. – С. 46-48 .

За свій довгий історичний шлях Польський Союз Мисливців, який об’єднує 123 тисячі мисливців, подолав багато труднощів та досяг значних успіхів, випередивши наші мисливські організації у багатьох питаннях. Польські мисливці навіть у найважчі економічні та політичні часи країни не залишили прагнення підтримати та покращити своє Товариство, не забуваючи про диких тварин, чим здобули повагу в суспільстві.

Полювати в Польщі може тільки людина, яка має мисливський квиток Польського Союзу Мисливців, і отримала дозвіл на це у первинному мисливському колективі, який орендує мисливське угіддя, де ви хочете полювати.

Вся добута дичина належить користувачу мисливських угідь, тобто колу (так як воно купує ліцензії на добування дичини у держави), мисливцеві можна тільки забрати трофеї, а м’ясо він зобов’язаний викупати. Але крім цього, щоб отримати право на полювання, кожен мисливець обов’язково бере участь у господарстві свого первинного колективу. І це тільки фізична праця, яку не можна компенсувати грошима, як у нас. Щорічно всі члени товариства відпрацьовують близько трьох мільйонів годин працеучасті. Можна тільки вклонитись польським мисливцям за таке ставлення до природи і свого захоплення.

Тож багато чому нам можна у них повчитися і перейняти позитивний досвід, особливо в децентралізації влади наших громадських організацій, та й налагодити правильний жорсткий контроль діяльності всіх користувачів мисливських угідь на місцях, незалежно від форм и власності, теж не завадить.

Даний журнал знаходиться у відділі інформації та документів виробничої літератури.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 147 | Додав: texnik | Теги: польські мисливці , дичина , Полювання , мисливський квиток , фазани , Косулі | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]