Головна » 2017 » Лютий » 27 » Віхи історії села Гільча і околиць
11:25
Віхи історії села Гільча і околиць

Паньков І. Віхи історії села Гільча і околиць : 550 років першої писемної згадки про село Гільчу, 1466-2016 / І. Паньков. – Скерневіце : Сігма, 2016. – 70 с.

Веселая Гульче! Не знаю, як лучче
Твою милу вроду назвати;
Либонь для виразу найкраще відразу
Те слово простеє узяти.
Тебе, Гульчу красну, – не як зорю ясну,
З’єднану з життям моїм тісно,
Тебе я самую у думці милую,
Тебе я люблю безкорисно!






Книга запропонована читачам є довідником з історії Гільчі до сьогодення. Фактографічний матеріал в книзі впорядковано за хронологічним принципом від першої писемної згадки про село Гільча до сьогодення. Складається з двох частин. Перша – «Село Гільча і околиці на протязі 550 років» – містить підрозділи про історію Гільчі Першої, її розташування, адмінпідпорядкування, а також про діячів літератури і мистецтва, які в різний час побували, народились, працювали у Гільчі, або писали про це село чи зображали його краєвиди і людей на живописних полотнах. Друга частина – «Хронологічний довідник з історії села Гільча і околиць» – містить основні відомості про події з 1466 по 2013 рік. Окрім передмови, списку використаних автором при підготовці видання літературних джерел та добірки ілюстрацій, у виданні є перелік місць в самій Гільчі й поблизу неї, куди варто завітати потенційному туризму. Видання це вийшло друком у польському місті Скерневіце накладом в 200 примірників.

Ця книга про нас самих, про історію рідного краю і народу. Адже це дуже серйозне відчуття – усвідомлювати свій зв`язок з попередніми поколіннями. Прочитавши цю історію, люди краще усвідомлять, чиїми нащадками вони є, і краще зрозуміють свою місію на цій землі.

Книга буде цікава для мешканців села Гільча, краєзнавців та істориків. Ознайомитись з нею можна у віддіді краєзнавчої літератури та бібліографії.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 481 | Додав: kraeznavzi | Теги: Історія , довідник , околиці , перша писемна згадка , Гільча | Рейтинг: 2.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]