Головна » 2019 » Червень » 2 » Відновлювальні джерела енергії – технологія та технічне забезпечення
13:01
Відновлювальні джерела енергії – технологія та технічне забезпечення

Сьогодні в Україні зростає зацікавленість до використання нетрадиційних відновлювальних джерел енергії як з боку урядових, наукових, бізнесових кіл, так і з боку сільськогосподарських товаровиробників. Це зумовлено актуальною проблемою вичерпаності традиційних енергоносіїв, а також складною соціально-економічною ситуацією в країні.

Одним із напрямків забезпечення енергетичної незалежності є виробництво власної сировини для виготовлення твердих біопалив на основі деревних та трав’янистих культур .

Чільне місце в питанні використання енергоресурсів ВДЕ займає біомаса рослин, які мають найдосконаліший механізм утилізації сонячної енергії – фотосинтез. Сьогодні біомаса – четверте за значенням паливо у світі, яке дає близько 2 млрд. т у.п. на рік, що становить близько 14% загального споживання первинних енергоносіїв у світовому масштабі.

Вирощування на біомасу енергетичної верби на невеликих плантаціях, механічне забезпечення цього процесу розглядається у статті: Борис А., Присяжний В. Енергетична верба – з чого розпочати // Пропозиція / А. Борис , В. Присяжний . – 2019. – № 4. – С. 190-193.

Матеріал статті буде цікавий усім аграріям, фермерам, власникам земельних паїв.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 97 | Додав: texnik | Теги: енергетична верба , відновлювальна енергія , Альтернативна енергетика | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]