Головна » 2016 » Березень » 24 » Видатні особистості в історії України
09:44
Видатні особистості в історії України

Проект «100 видатних особистостей в історії України» – це спроба створити доступний настільний посібник з історії країни для різних людей – від студентів до бізнесменів. Це історія України, сконцентрована на декількох десятках сторінок, що доступно розповідає про людей, які визначали хід історії України починаючи з Київської Русі і до нашого часу.
Ознайомившись з проектом, багато хто для себе відкриє нові імена, або ще більше дізнається про людей, про яких чули не раз раніше. Це проект, в якому можна за 30 секунд дізнатися, що видатного зробив, наприклад Митрополит Андрій Шептицький і за що в радянських таборах сидів кардинал Йосип Сліпий. Адже знання історії допомагає зрозуміти, хто ми і чому стали саме такими. Ці знання допомагають не повторювати помилок, які, можливо, вже були зроблені.
Листаючи сторінки цього невеликого додатку до часопису «Новое время», можна зрозуміти, що не тільки боротьба за волю і державність визначала хід історії країни. Україна подарувала світу багато талановитих людей – фізиків, вчених, мислителів, архітекторів, мікробіологів, письменників.
Детальніше про короткі історії видатних особистостей України можна дізнатися з дев’ятого номеру журналу «Новое время», який знаходиться в читальній залі Рівненської обласної бібліотеки.



Сыч В. 100 выдающихся личностей в истории Украины / В. Сыч, А. Ивченко // Новое время. – 2016. – № 9. – С. 29–61.


Підготувала Л. Малишева.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 522 | Додав: Bibliograf | Теги: Шептицький , історія України , видатні особистості | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]