Головна » 2019 » Квітень » 12 » Весняні вітаміни
14:38
Весняні вітаміни

Прийшла весна і маємо авітаміноз. І одним з перших помічників є черемша. За хімічним складом вона відрізняється насамперед великим вмістом аскорбінової кислоти: в 100 грамах черемші її міститься більш ніж 100 мг. Це у десять разів більше, ніж в часнику…
Про лікувальні властивості рослини відомо давно, з часів древніх греків, римлян і кельтів. У далеких плаваннях нею запасалися моряки як ліками від цинги. Потовчені в кашку рослини вживають при кашлі й бронхіті.
Варто також знати, що листя черемші ранньою весною дуже схоже на листя отруйної…. Не слід вживати більше…
Щоб не зашкодити організму і навчитись розводити  один з найцінніших наших первоцвітів читайте:
Ступчук  Л. Ведмежа цибуля, яку люблять люди / Л. Ступчук // День. – 2019. – № 62/63. – С. 32.



Підготувала Костильова Л. А.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 102 | Додав: Bibliograf | Теги: черемша , Червона книга , Вітаміни , розведення | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]