Головна » 2017 » Травень » 16 » Вдихаєш дим, а видихаєш життя!
10:25
Вдихаєш дим, а видихаєш життя!

Тютюнокуріння – один із найбільш поширених видів побутової токсикоманії, найпопулярніша у всьому світі шкідлива звичка. Залежність від тютюну внесено до Міжнародної класифікації хвороб. Нікотин є своєрідним стимулятором нервової системи, що має патологічний вплив на організм людини, особливо у розвитку онкологічних хвороб. Проблема тютюнокуріння вкрай актуальна для нашої держави. Україна входить до групи із 11 країн Європи з найбільшим рівнем поширеності цієї шкідливої для здоров’я звички.
Найбільший відсоток осіб, які курять, припадає на вікові групи 20-29 років (60 % чоловіків і 19 % жінок) та 30-39 років (57 % і 22 % відповідно). Жителі нашої країни викурюють на рік приблизно 234 млрд. цигарок. Дані досліджень показують, що діти в 11-13 років найбільш схильні до куріння. Це є найризикованіший віковий період. Бажання самовизначитись і самоутвердитись призводить до того, що у віці 15-17 років куріння виступає як вже сформована звичка. Як хлопці, так і дівчата починають активно курити до 14 років, а перші спроби кожен десятий підліток здійснює у віці до 10 років. Саме у цей період формується репродуктивне здоров’я, тому тютюнокуріння приносить непоправну шкоду. Як постійне отруєння організму впливає на здоров’я самого себе та оточуючих, ви прочитаєте в статті:
Степанюк Л. Тютюнокуріння / Л. Степанюк // Безпека життєдіяльності. – 2017. - № 2. – С. 8-9.


Підготувала : Стадницька Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 319 | Додав: Bibliograf | Теги: Шкідливі звички , куріння. охорона здоров’я , підлітки | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]