Вам відмовили у відкритті візи - 16 Квітня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Квітень » 16 » Вам відмовили у відкритті візи
11:46
Вам відмовили у відкритті візи

Відмови у відкритті візи – не така вже й рідкість. Часто в громадян України виникають ті чи інші проблеми під час відкриття візи для в’їзду до країн Європейського Союзу, країн – учасниць Шенгенської угоди або ж Сполучених Штатів Америки. У кожному випадку аргументування буває різним, оскільки відмова у відкритті візи часто є не лише озвученою , а й підтвердженою печаткою у закордонному паспорті, що не тільки псує настрій, а й, на жаль, перекриває шлях за кордон на рік і навіть на п’ять.
Чому ж таке трапляється та хто в цьому винен?
З цього приводу є багато думок та різних відгуків. Доводилося чути, що деякі країни ставлять просто принизливі вимоги для отримання візи, які порушують певні аспекти особистого життя: консульства деяких європейських країн включають до обов’язкового переліку документів довідки від лікаря про відсутність таких небезпечних захворювань, як СНІД.
Зазвичай набір документів досить стандартний і здебільшого принципово не відрізняється. На сайті консульства країни, яку ви збираєтесь відвідати, розміщений перелік потрібних для подання документів. Інколи вказана умова, що перелік не є вичерпним, і за потреби додаткових документів, консульство має право вимагати їх заповнення.
Головна умова – намагайтеся подавати документи згідно з тим переліком, який вимагає консульство, і воно в жодному разі не поставить під сумнів вашу майбутню подорож. Хочу звернути увагу, що дані, які зазначаєте у візовій анкеті, мають бути цілком правдивими та цілком підтверджуватися.
Якщо у вас виникнуть певні непорозуміння чи проблеми, ви маєте право надіслати свої зауваження, пропозиції та скарги на електронну адресу, вказану на сайті консульства відповідної країни.
Шановний читачу, сподіваюсь, що поради, які надав автор статті, допоможуть вам надалі відкривати нові країни:
Дворник Д. Вам відмовили у відкритті візи / Д. Дворник // Незалежний аудитор. – 2014. - № 2. – С. 122-124.





Також хочу нагадати, що у кожному польському консульстві перед поданням візової анкети можна здійснити електронну реєстрацію візової анкети, як на отримання шенгенської, так і національної польської візи.
Доступ до інтернет-реєстрації за адресою http://www.e-konsulat.gov.pl/
За цією адресою ви можете також знайти детальну інформацію щодо візових процедур та заповнення візових анкет у електронній формі.



Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 270 | Додав: Bibliograf | Теги: крнсульства , віза , анкета , е-віза , шенгенська віза | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]