В. Пикуль. Кровь, слезы и лавры - 30 Серпня 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Серпень » 30 » В. Пикуль. Кровь, слезы и лавры
17:42
В. Пикуль. Кровь, слезы и лавры

Російський письменник Валентин Пікуль відомий читачам своїми історичними романами «Фаворит», «Битва железных канцлеров», «Слово и дело», «На задворках великой империи», «Баязет», «Крейсера», «Реквием каравану PQ – 17» та ін. Але не менш цікавими є його історичні мініатюри, в яких письменник відкрив десятки імен невідомих чи забутих нащадками. В мініатюрах Пікуля знайшлось місце королю і генералу, письменнику і художнику, лікарю і вченому, бібліотекарю і вчителеві, композитору і балерині, дипломату і юристу, пічнику і простолюдину… З великою любов’ю і теплотою написані жіночі мініатюри : «Наша милая. милая Уленька» (про дружину відомого скульптора-анімаліста Клодта), «Славное имя – «Берегиня» (засновницю наукової гінекології в Росії Смарагду Голіцину). [ ?

Про всіх своїх героїв Пікуль писав маючи великий обсяг інформації, від народження і до смерті, і тому не випадково в кінці багатьох мініатюр можна знайти такі відомості: він помер тоді-то, похований там-то…

Сам письменник говорив: «Для меня, автора, каждая миниатюра – это тот же исторический роман, только спрессованный до самого малого количества страниц. Писание миниатюр – процесс утомительный, берущий много времени и немало кропотливого труда. Так, например, миниатюру о художнике Иване Мясоедове в 15 машинописных страниц я писал 15 долгих лет, буквально по крупицам собирая материал…».

В запропоновану читачам книгу «Кровь, слезы и ла вры» ввійшли мініатюри яскравих історичних особистостей XVI – XIX століть.

Підготувала Л. Василевська.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 53 | Додав: abonement | Рейтинг: 4.5 / 4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]