Головна » 2014 » Серпень » 11 » Умберто Еко. «Ім’я рози»
11:17
Умберто Еко. «Ім’я рози»

Наразі маєте нагоду прочитати відомий твір Умберто Еко  «Ім’я рози» польською мовою. Умберто Еко - письменник, історик, філософ Івчений-семиотик. Пише також під псевдонімом Дедал. «Ім’я рози» – чтиво не для всіх і кожного. Справді, чимало людей,  навіть попри очевидну «видатність» твору, так і не змогли подолати роман Умберто Еко «Ім’я рози». Зупиняючись на сотій сторінці, вони виправдовувались  «нудністю» або «складністю» твору. Так само, як і монастирське життя, описуване в романі, так і ця книжка – заглиблена у малозрозумілі сучасній людині речі, вона до того ж має власний специфічний, неквапливий ритм. Але, хто здатен увійти в цей ритм (тобто: таки подолати першу сотню сторінок), тому до самого кінця буде вже важко відірватися від захоплюючого  читання, як про це писав сам автор.
Отож, ХІV століття, пізнє Середньовіччя, багатий монастир на півночі Італії. Туди прибувають два ченці – францисканець Вільгельм Баскервільський та бенедиктинець Адсо з Мелька (від його особи й ведеться оповідь). Прибувають, як ніколи, невчасно: в обителі починаються загадкові вбивства монахів, на поверхню вилізають неприємні особливості стосунків між ченцями, а тут ще й повинні з’явитися папські та імператорські посли для з’ясовування важливих політичних нюансів… Словом, головні герої опиняються в гущі подій, і саме їм належить із усім цим розібратися.
Книжка дуже багатогранна, і розповідати про неї можна довго. Та  найкраще буде, це коли ви самі складете свою думку про цей твір. Бажаємо приємного чтива. А книга знаходиться у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Веремчук Олена

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 501 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]