Головна » 2016 » Серпень » 17 » Українські зірки Голлівуду. Кетрін Винник
13:37
Українські зірки Голлівуду. Кетрін Винник

"Українських дітей на пагорбах нового Голлівуду можна назбирати на повноцінний серіал. Не будемо забувати і про території, що розташовані навколо замріяної фабрики, де також українці пробиваються на кіноекрани. Голландія, Італія, Іспанія та навіть Китай вже присутні у цьому вкраїнському віночку кінематографії." (Олександр Ковальчук).
Кетрін Винник (Катерина Анна Винницька) - зірка Голлівуду, більше 30 ролей у фільмах та 20 у серіалах.  Кетрін Винник має ще й інше ім’я - Катруся Вінницька. Саме так називають її у сім’ї мати та батько. Сьогодні вона відома нам як одна з головних акторок у телесеріалі «Вікінги» - войовнича героїня Лагерт, але, на жаль, не всі ми знаємо, що вона має українське коріння та є онучкою українського січового стрільця
.
Кетрін Винник  народилася 17 грудня 1977 року в родині українських емігрантів (Романа й Лесі) в Етобіко (район Торонто), де проживають переважно українці. Її дід Іван походив зі Старого Самбора і Борислава, був у лавах Січових стрільців. Материні батьки вели рід із Тернопільщини та Львівщини (втекли від радянської влади в роки війни). Роман і Леся опинилися на Заході малолітніми, пізніше брали активну участь в житті української діаспори в Канаді, так, Леся є віце-президентом Україно-Канадського конгресу.
Кетрін до восьми років  розмовляла тільки українською, ходила до школи, скінчила, як і двоє її братів (Маркіян та Адам, які стали відповідно військовим і актором) та сестра (Дарія) українську недільну школу, була членом «Пласту», є парафіянкою греко-ка-толицької церкви, активним членом української громади. Кетрін-Катерина змалку відчуває себе українкою, пишається своїм походженням, ніколи його не приховує.

Свою майбутню професію дівчина обрала одразу після закінчення школи. Акторській майстерності навчалася в студії Вільяма Еспера в Нью-Йорку.
Початок кінокар'єри Кетрін припадає на початок 1990-х років. У той час вона грала епізодичні та ролі другого плану. Починаючи з 2000-х років, ця красива блондинка (зріст - 1,68) спортивної статури (срібна медаль першості Канади з теквондо, чорний пояс з карате і ліцензія охоронця) знімається у провідних ролях.

Вона співробітничає переважно зі студією «Парамаунт Пікчерс»: фільми «С5І: Місце злочину», «Любов з повідомленням», «50 перших поцілунків», «Кохання та інші неприємності», «Кохання та інші ліки», комедія «Кілери» та ін. Грала також ролі в телесеріалах «Закон і порядок», «Криміналісти: мислити як злочинець», «Вікінги» і особливо у добре відомому українському глядачеві телесеріалі «Доктор Хаус» (епізод «Один день, одна кімната»). Фільмографія Винник нараховує понад ЗО фільмів. Вона двічі здобувала престижні нагороди Канади як краща актриса і двічі номінувалася на нагороду «Краща драматична актриса» (серіал «Вікінги», роль Лагерти) і «Кращий ансамбль» (фільм «Холодні душі»).

Часто грає героїнь зі слов'янських країн. Актрису охоче знімають як модель у популярних журналах, вона стала обличчям швейцарської фірми з виробництва годинників Каутопсі \Уеі1 (у 2005 р. цю фірму представляла Шарліз Терон). Але особисте життя актриси залишається у глибокій таємниці. Знаємо тільки, що вона мріє побувати в Україні...


/Мицик Ю. Українські зірки Голлівуду. Кетрін Винник (Катерина Анна Винницька)//Кінотеатр. - 2016. - №4. - С.34

Н. Оксанич

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 163 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]