Головна » 2019 » Липень » 25 » Українські митці у світі
12:53
Українські митці у світі

«Нашого цвіту – по всьому світу» - кажуть українці. І справді, важко знайти на мапі світу країну, де не проживають наші земляки. Різні причини спонукали українців залишати рідну домівку і вирушати в чужі світи. Передусім, це трагічні події ХХ століття: війна за незалежність 1917-1929 рр., голодомор 1932-1933, 1946 рр., Друга світова війна 1939-1945 рр. … Серед вимушених емігрантів більшість – це інтелігенція, діячі культури і мистецтва.

Станом на 2004 рік за межами України мешкає від 13 до 15 млн. українців та їх нащадків.

Пропонуємо до вашої уваги книгу «Українські митці у світі», присвячену українським митцям, які змушені були покинути Батьківщину і продовжували свою творчу діяльність поза її межами, не відмовляючись від свого українства ні в житті ні в творчості. Щобільш, вони активно включилися у світовий мистецький процес.

У виданні представлені й художники молодшого покоління, четвертої хвилі еміграції, які покинули Україну наприкінці ХХ – поч. ХХІ ст., хто з метою побачити світ після «залізної завіси», а більшість з причин – економічних.

Книга прекрасно ілюстрована, вміщує статті, присвячені 143 геніальним українцям, якими пишається цілий світ. Вона зацікавить усіх, хто хоче глибше познайомитися з українським мистецтвом та його представниками.

Українські митці у світі. Матеріали до історії українського мистецтва ХХ ст. / автор-упорядник Г. Г. Стельмащук. – Львів : Апріорі, дьвівська національна академія мистецтв, 2013. – 520 с.

Підготувала А. Хамедюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 40 | Додав: art | Рейтинг: 4.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]