Головна » 2019 » Серпень » 27 » Українська вишивка
10:34
Українська вишивка

Бебешко Л. Українська вишивка / Л. Бебешко. – Харків, 2018. – 218 с.

"Українська вишивка – перлина народної культури, візитівка українців та справжній культурний код, що зберігає в собі традиції наших предків. Чудові орнаменти, старовинні та сучасні крої сорочок, гармонійне поєднання кольорів. Вишиванки – це окраса українського традиційного одягу.

Альбом-посібник стане справжнім подарунком для усіх, хто закоханий в українську вишивку! Композиції вишивки для чоловічих та жіночих сорочок створено на основі як старовинних колекційних взірців, так і сучасних тенденцій вишивання. У книзі є все, що необхідно: детальні схеми узорів для різних деталей сорочок; вказівки щодо вишивання хрестиком, напівхрестиком, швів "назад голка", "стебловий"; схеми крою; візерунки та орнаменти з різних регіонів України.

Ця книжка для тих, хто вміє вишивати, хто шанує традиції української вишивки, бажає їх продовжувати, хоче зробити власний внесок у скарбницю народного вишивального мистецтва.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 43 | Додав: kraeznavzi | Теги: Рівненське Полісся , українська вишивка , схеми крою , орнаменти | Рейтинг: 4.0 / 4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]