Головна » 2015 » Липень » 29 » У вас ніколи не буде другого шансу справити перше враження!
11:30
У вас ніколи не буде другого шансу справити перше враження!

«У вас ніколи не буде другого шансу
справити перше враження!»

Аллан Піз




Враження, яке ми справляємо на людей, багато в чому залежить від нашого зовнішнього вигляду. Сучасний одяг, який нам пасує, стильна зачіска додають впевненості в собі, і, разом з тим, ваги в очах оточуючих. Проте не менш важливе значення для успішної самопрезентації мають стиль поведінки та манера спілкування з людьми. Ви, мабуть, не раз чули такі слова: “Він (вона) – нічого, доки не відкриє рота”. Так, часто мовна недосконалість зовсім нівелює враження про людину. Натомість, – багата мова, вміння підтримати бесіду, доброзичливість, гарні манери, тобто те, що називають внутрішньою красою, роблять чарівною кожну людину, навіть, на перший погляд, непримітної зовнішності. В усіх на вустах вислови: “Вона дуже комунікабельна людина”, “Їй вдається легко знаходити спільну мову з іншими”. А що насправді вони означають, про що свідчать? Напевно те, що людина вміє будувати свої стосунки з оточуючими. Тобто, налагодити контакт, завоювати прихильне ставлення до себе, зрозуміти іншу людину, підтримати й розвинути стосунки, діяти ефективно за будь-яких обставин. Всі ці навики складають те, що в психології називається соціальною компетентністю.
Цікавою є етимологія фрази “Знайти спільну мову з людиною”. Дійсно, наскільки легше порозумітися тим, хто розмовляє однією мовою. Адже мова – один з основних способів спілкування між людьми. Проте, виявляється, не єдиний і не найважливіший! Як показали дослідження, кожне “послання”, яке ми адресуємо іншій людині, на 7% складається зі слів (вербальні засоби спілкування), на 38% – зі звукових засобів (тон голосу, інтонації), решта 55% інформації передається мовою жестів та міміки обличчя (невербальні засоби спілкування), або, як кажуть, мовою тіла. Вважається, що в діалозі слова є носіями повідомлення, а контакт встановлюється саме за допомогою жестів . В деяких випадках невербальний канал взагалі використовується замість словесних повідомлень. Наприклад, жінка може адресувати чоловікові “вбивчий” погляд і цим чітко передасть йому своє ставлення, навіть не розкриваючи рота. Незалежно від культурного рівня людини, слова та рухи, що їх супроводжують, співпадають з таким ступенем передбачуваності, що добре підготовлений спеціаліст може з голосу визначити, який рух робить людина в момент, коли промовляє ту чи іншу фразу, і навпаки.
Отже, якщо мова - це мова нашої свідомості (що хочемо, те й говоримо), то міміка, жести і рухи тіла - це мова підсвідомості. Підсвідомість не вміє брехати, навпаки - вона, як дитина, завжди говорить правду. Пропонуємо вам для ознайомлення книгу відомого австралійського дослідника в області міжособистісних комунікацій Аллана Піза «Язык телодвижений », яка вже протягом двох десятиліть залишається світовим бестселером. Її сумарний тираж вже склав 12 мільйонів екземплярів і вона переведена на 26 мов.
Якщо тема вас зацікавить, то можна переглянути документальний фільм, заснований на результатах досліджень наукової лабораторії, де ви дізнаєтесь, чи можна по відео визначити наскільки людина щира, які жести нас видають, як політтехнологи визначають, чи обманює людина і багато чого іншого.
Підготувала Тихова О.


Документальний фільм "Как определить ложь по мимике, по жестам". Частина 1


Частина 2.  "Как определить ложь по мимике, по жестам"






Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 1452 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]