Головна » 2018 » Січень » 13 » Туристична Рівненщина
13:57
Туристична Рівненщина

Омелянчук І. Як Рівненщині стати раєм для туристів / І. Омелянчук // Урядовий кур’єр. – 2017. – 25 листоп. – С. 7.

Рівненщина всерйоз ставить на туризм як на елемент промоції гостинного краю, як сегмент для зайнятості населення та самовираження громад, і врешті-решт, як спосіб наповнення насамперед місцевих скарбниць.
Рівненська область узялася кардинально змінити ситуацію, об’єднавши зусилля влади, бізнесу й небайдужих територіальних громад.
Вже є перші ластівки цілеспрямованої спільної роботи, що здатні принести справжню весну в туристичну привабливість Рівненщини.
Одна з них — нещодавно презентований маршрут «Медове коло», створений за моделлю зелених шляхів Європи. Розробити його допомогла Українська асоціація активного екологічного туризму.
Рівненщина — перша і поки що єдина область, яка представляє Україну в Європейській мережі регіональної кулінарної спадщини. Одне слово, усе це і не тільки — лише на «Медовому колі». На його розроблення з обласного бюджету передбачили певну суму. А очікуваний ефект — це щонайменше 500 місцевих жителів у 5 районах області, задіяних на обслуговуванні 260 тисяч туристів за рік. Вони залишать у краї близько 100 мільйонів гривень, з яких буде сплачено до 10 мільйонів податків.
У Державному історико-культурному заповіднику «Дубно» вже навчилися здобувати грантові кошти. Річний бюджет заповідника — 2,9 мільйона гривень, ще двічі по стільки залучають на розвиток через гранти, використовуючи креативність підходів у подачі історичної спадщини, ексклюзивні речі.
Члени Всеукраїнської туристичної ради, яка пройшла на Рівненщині наприкінці вересня, одностайно заявили: такої нічної екскурсії, як у Дубенському замку, вони не бачили в жодній країні. Це, зауважте, сказали експерти з туризму.
Кипить робота поблизу унікального природного феномена — Тунелю кохання. Уперше Державний фонд регіонального розвитку передбачив майже мільйон гривень на облаштування туристичного проекту. І, як кажуть, маємо ефект доміно: не встигла надати кошти держава, як з’явився приватний інвестор, готовий інвестувати в інфраструктуру привабливого для туристів об’єкта. Він уже зводить тут готель, ресторан і сучасний павільйон для шлюбних церемоній.
Змінює власника унікальна споруда часів Першої світової війни — Тараканівський форт: Міністерство оборони передає його у власність територіальної громади. Оскільки таких фортець у світі лише три — дві у Франції й одна на Рівненщині, — невдовзі й тут буде місце прощі туристів.
Системний підхід до справи зафіксовано в обласній програмі розвитку туристичної галузі на 2016—2020 роки.
З більш детальною інформацією про розвиток туризму на Рівненщині можна ознайомитися в газеті «Урядовий кур’єр» за 2017 рік № 223.









Підготувала Юшкова Н. А.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 246 | Додав: Bibliograf | Теги: туризм туристичний проект маршрут р | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]