Тучинський передзвін - 23 Липня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Липень » 23 » Тучинський передзвін
15:33
Тучинський передзвін
Тучинський передзвін: альманах: література, краєзнавство, фото. Вип. 3/ авт. проекту Н. Янчук. – Рівне: Друк Волині, 2012. – 172 с.
У звичайному побачити казку, у дрібниці – чарівність, у швидкоплинному житті – неповторну мить, у природному явищі – таїну – чи не цього прагне митець? Повернути свіжість відчуттів і шанувальникам мистецтва, і випадковим читачам намагається плеяда творчих людей старовинного села Тучин, яке потопає в зеленій красі. Майстри слова та пензля утверджують себе у своїх творчих доробках, повертаючись до минулого чи прориваючись через ідеологію устремлінь нового часу.
В третьому випуску альманаху, зібрано твори 18 авторів, які народилися або присвятили своє життя Тучинському краю. Структуру видання складають твори різножанрові й тематично багатоаспектні. Це вірші, унікальні світлини, тексти пісень. Звичайно ж, усі вони різні за рівнем художнього обдарування, проте написані щиро, емоційно, правдиво та «від душі». Усі автори цікаві та непересічні особистості. Пісня «Тучинський передзвін» на слова й музику талановитого Миколи Прокопюка стала візитною картою Тучина. Автор проекту Надія Янчук осягнула закон мироздання і у своєму вірші висловила основну тезу, за якою має існувати людство задля того, щоб не було злоби, тероризму, расової ненависті. В альманасі твори вчителів Миколи та Марії Жакунів, Л. Ничипорук, Г. Кирильчук позначені особливою проникливістю та дохідливістю змісту, цікавими темами та сюжетами. Вражають глибиною філософської думки твори поетеси Б. Прокопюк, творчі доробки Я. Переходька. Неабиякий життєвий досвід відображається у їхніх творах. Вони пишуть про любов до рідного краю, до Батьківщини, про життя, кохання щасливе та не дуже, про матір, сім’ю тощо.
Книга розрахована на широкий читацький загал. Читачі всіх вікових категорій знайдуть у альманасі щось своє, потаємне, задушевне, ліричне. Читайте !!!
Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 353 | Додав: kraeznavzi | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]