Головна » 2018 » Жовтень » 29 » Труман Капоте - Сніданок у Тіффані
16:45
Труман Капоте - Сніданок у Тіффані

Найвідоміша повість американського письменника Трумана Капоте, яка отримала відому екранізацію у 1961-му році із Одрі Хепберн у головній ролі.

«Тіффані» - шкарний ювелірний магазин, про який мріє головна героїня. Дія відбувається у Мангеттені, де молодий письменник Фред знайомиться із 19-річною сусідкою Холлі. Вона веде екстравагантне життя у «вищому світі», знайомиться з немолодими багатіями й маніпулює ними. Іноді вона здається божевільною. Водночас, вона тужить за своїм братом, якого призвали до війська - єдиною близькою людиною після смерті батьків. З часом письменник, від імені якого ведеться розповідь, розуміє, що Холлі просто шукає себе і біжить від реальності.

Критики відмічають різницю між книжковим образом головної героїні і образом з фільму, оскільки повість піднімає непрості життєві проблеми і концентрується на психології. Цікава історія, яка сьогодні вважається классикою, не залишить байдужими своїх читачів. З нею ви можете ознайомитись у мові оригіналу у відділі іноземної літератури.

Юлія Мещерякова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 133 | Додав: black | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]