Головна » 2016 » Вересень » 14 » Типові форми договорів
12:45
Типові форми договорів

Типові форми договорів // Бюлетень законодавства і юридичної практики України : збірник нормативних актів. — 2016. —  № 4. — С. 6-285.

Конструкція договору, яка стала одним із найвизначніших здобутків світової культури, проникає у всі сфери економічного та духовного життя суспільства. У нинішніх умовах особливо зростає роль договору як універсальної та найдоцільнішої правової форми опосередкування ринкових відносин. Перехід до ринкової економіки і саме функціонування ринкового механізму можливі лише за умови, що основна маса товаровиробників – підприємств, громадян має свободу господарської діяльності та підприємництва. Результати цієї діяльності реалізуються на ринку товарів і послуг здебільшого на договірних засадах.
Підвищення ролі договору в житті суспільства обумовлено й зовнішніми факторами, що відбуваються в Україні та Західній Європі. Зокрема, формування єдиного європейського економічного простору неможливе без розробки правових форм та інститутів, серед яких, враховуючи панування в європейській свідомості ліберальних цінностей, ключову роль повинен відіграти саме договір.
У збірнику «Типові форми договорів» наведено окремі форми типових договорів, що застосовуються в енергетичній сфері, сфері надання комунальних послуг, при розпорядженні державним і комунальним майном та інших соціально значущих відносинах. Підбірка типових договорів здійснена відповідно до чинного законодавства станом на 01 лютого 2016 р.

Бюлетень розрахований на викладачів та студентів юридичних та економічних спеціальностей, практичних працівників, а також широкого кола підприємців та інших осіб, яких цікавить правове забезпечення їх діяльності.

Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 141 | Додав: Bibliograf | Теги: форма договору , законодавство , договірні засади , договір | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]