Головна » 2019 » Листопад » 27 » Тібор Фішер. Філософи з великої дороги
12:24
Тібор Фішер. Філософи з великої дороги

Британський романіст і письменник-оповідач Тібор Фішер народився у 1959 році в Лондоні в сім’ї угорських емігрантів. Отримав освіту в Кембриджському університеті, працював журналістом. За версією літературного журналу «Гранта» у 1993 році письменник входив до двадцятки найкращих молодих британських письменників. Вже перший його роман - «Гірше не може бути» (1993), був удостоєний престижної премії Бетті Траск, а роман «Під жабою» - включений до списку Букерівської премії.
Пропонуємо увазі читачів його роман «Філософи з великої дороги», який можна віднести до жанру «кримінальної комедії», хоча місцями він буває і зворушливим, і трагічним. Іноді взагалі здається, що це оглядовий курс світової філософії, але зроблений з відмінною витонченістю і гомерично смішно.
Щодо сюжету. Вимушений залишити кафедру і ховатися, без грошей і перспектив,
викладач філософії Едді Гроббс вирушає у Францію, де в перший же вечір стає жертвою нападу грабіжника, переконаного, що усі туристи гаманці на ніжках, і який також тяжіє до скарбів філософської думки. Вони об єднуються і на пару утворюють найвдаліший кримінальний дует в історії людства – починають грабувати банки. Потрапляючи в найрізноманітніші місця і ситуації, герої обмінюються репліками у дусі персонажів платонівських діалогів. Усе це ще більше пожвавлює дивовижно прописані епізоди.

Як таке може поєднуватися в одній книзі? Тібор Фішер вміє. Тому він один з провідних англійських романістів. Ви можете також переконатися у цьому. Його роман «Філософи з великої дороги» - чудове чтиво для поціновувачів оригінальної дотепної кримінальної літератури.

Підготувала Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 17 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]