Головна » 2017 » Грудень » 27 » Тетяна ТЕРЕН. RECвізити
18:07
Тетяна ТЕРЕН. RECвізити

Тетяна ТЕРЕН. RECвізити: Антологія письменницьких голосів: у 2-х кн. / Світлини Олександра Хоменка. – Львів: ВСЛ, 2015.

Напевно, ви не раз подумки звертались до свого улюбленого автора, ставили йому ряд запитань і, на жаль, не отримували відповіді .

«RECвізити» Тетяни Терен дару ють вам таку можливість.

Українська журналістка, кураторка книжкових проектів та літературних програм пропонує спілкування з відомими українськими письменниками, серед яких – Юрій Андрухович, Віра Вовк, Леся Воронина, Василь Голобородько, Лариса Денисенко, Анатолій Дімаров, Іван Дзюба, Іван Драч, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Юрко Іздрик, Ігор Калинець, Маріанна Кіяновська, Іван Малкович, Юрій Мушкетик, Галина Пагутяк, Дмитро Павличко, Тарас Прохасько, Ірен Роздобудько та Юрій Щербак.

Коли читаєш книгу – складається враження присутності на зустрічі, при довірливій розмові. Сторінка за сторінкою - і перед вами поступово відкривається особливий внутрішній світ кожного письменника: його думки, принципи, звички, погляди, позиція.

У розмові письменники обов’язково торкаються фактів біографії, розповідають про важливі життєві моменти. За плечами кожного з них певний власний досвід, життєві і творчі відкриття, кожен з них має певні літературні зв’язки. Цікаво сприймаються розповіді про інших літераторів — тих, які вплинули на творчість, з ким підтримуються дружні стосунки та які викликають критичну реакцію.

Надзвичайно цікавим наскрізним сюжетом в антології є «цілий роман епохи шістдесятництва, який невидимою ниткою сполучає різні покоління письменників».

За словами Тетяни Терен, «читачем цієї добірки інтерв’ю може стати людина, яка до цього не тримала в руках книжок українських авторів або ж мала стереотипне, спотворене школою уявлення про сучасний літпроцес…, але так само на сторінках цієї антології знайдуть чимало відкриттів, щирих зізнань, раніше не озвучених тем і не отриманих відповідей і ті, хто уважно стежать за розвитком сучасної української літератури…»

Завдячуючи цим глибоким і відвертим розмовам, розкривається унікальний творчий та особистий світ найзнаковіших сучасних українських авторів: їхні переконання, оцінки, творчі і життєві правила…

За словами автора: «Це проект про надважливі речі в житті кожного з нас – любов, віру, сім’ю, вчителів, творчість, місця нашого народження, але передусім – проект про покоління»

Книжка Тетяни Терен — важлива, історична. І не лише для сьогоднішніх любителів сучасних українських письменників, але й для майбутніх дослідників, яких цікавитимуть контексти, історії, спогади та просто слова, манера літераторів.

Книга рекомендована всім, хто цінує і любить українську літературу.

Галина Конарчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 305 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]