Головна » 2017 » Жовтень » 31 » Терновий шлях
16:39
Терновий шлях

Рафаловський І. М. Терновий шлях : твори / І. М. Рафаловський. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 248 с. : іл.

У книзі «Терновий шлях» зібрані твори Ігоря Рафаловського – активного учасника молодіжного підпілля міста Рівне, члена націоналістичної групи «Юнаки» (псевдо «Непереможний»), за які він був арештований у червні 1947 року та засуджений до 10 років ув’язнення у виправно-трудових таборах. Вирок був винесений 4 березня 1949 року за ст. 54-10 ч.1 УК УРСР: «… засудити на 10 років позбавлення волі з відбуттям міри покарання в далеких таборах СРСР з поразкою прав терміном на 5 років після відбуття міри покарання».

Ігор Рафаловський мав польське коріння, був високоосвіченою людиною, співпрацював з яскравими особистостями ОУН. Останні роки свого життя працював у Рівненському музично-драматичному театрі. Він автор повісті «Терновий шлях», драми «Кривавий Беркут», повісті «В садах тихої Волині», збірки поезій «Поверніть мені день, щоб світилося сонце», які увійшли в дане видання. У книзі вперше публікується літературно-публіцистичний журнал «Зоря», який був виданий підпільною молодіжною організацією Рівного у 1946 році. Видання доповнене фотосвітлинами з домашнього архіву Рафаловських.

Книга Ігоря Рафаловського вийшла у видавництві «Волинські обереги» завдяки титанічній праці вдячних доньок автора Богдани та Євгенії, які у пам’ять про свого батька зібрали написані ним твори, не порушивши жодного рядка, щоб в кожному слові чувся його голос.

Книга розрахована на широке коло читачів і всіх, хто цікавиться історією рідного краю. А ознайомитися з виданням можна у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії.

Людмила Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 275 | Додав: kraeznavzi | Теги: псевдо Непереможний , Повість , підпілля молодіжне , ОУН , журнал Зоря , Поезія , фотосвітлини , сталінські табори | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]