Головна » 2014 » Липень » 29 » Тепло під ногами
16:55
Тепло під ногами

Затишне і комфортне житло асоціюється з теплом. Досягти оптимальної температури в квартирі та нормалізувати розподіл тепла допоможе встановлення системи «тепла підлога». Грунтуючись на порадах експертів семінару «100 ответов от экспертов», М. Малигіна підготувала матеріал про електро- та водяний підігрів підлоги. В статті розповідається про те, в яких випадках варто віддавати перевагу електричному , а в яких - водяному підігріву підлоги, про те, наскільки ефективні сучасні системи теплих підлог. Їх можуть використовувати як в якості основного, так і додаткового виду опалення. Дана система має багато переваг перед традиційним рішенням: вона економічна, гігієнічна та зручна в експлуатації.
В матеріалі подана схема облаштування водяної підлоги, яка складається з трьох частин: будівельної, гідравлічної та системи управління теплою підлогою (ручної, автоматичної або дистанційної). Експерт О. Бажуков розповів про системи встановлення водяної теплої підлоги, наголошуючи на тому, що розрізняють три системи їх встановлення: одиночним змійовиком, подвійним змійовиком або спірально. Автор аналізує позитивні та негативні моменти поданих схем. Спіральне встановлення підігріву підлоги вважається найкращим, так як дозволяє найбільш рівномірно розподіляти тепло по всій поверхні.
З системою електричного підігріву підлоги та з усіма її нюансами познайомив експерт С. Булкін.
В статті ви також знайдете відповіді на питання, що стосуються ремонту систем підігріву підлоги, про те, якому виду теплої підлоги варто віддати перевагу в приміщеннях з підвищеною вологістю, чи виправданим є встановлення системи теплої підлоги під дерев’яні покриття та багато інших.


Жиднов В. и др. Тепло под ногами : (электро- и водяной подогрев пола) / В. Жиднов, А. Бажуков, С. Булкин // Идеи вашего дома. – 2014. - № 3. – С.160-163.

Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 306 | Додав: Bibliograf | Теги: підігрів , теплопостачання , підлога , Житло | Рейтинг: 4.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]