Головна » 2017 » Березень » 6 » ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ ЇЖІ
10:54
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ ЇЖІ

Новікова О. В. Технологія приготування їжі: українська кухня : навч. посіб. / О. В. Новікова, Л. Д. Льовшина, В. М. Михайлов. – Харків : Світ книг, 2016. – 697 с.

Українська кухня досить відома у світі, деякі українські національні страви і харчові продукти ввійшли до міжнародної ресторанної кухні (борщі, вироби з житнього борошна, гречка, вареники, млинці тощо) .

Як і всяка кухня з багатим історичним минулим, українська кухня в значній мірі регіональна. Так, західноукраїнська кухня помітно відрізняється від східноукраїнської. У кухнях цих регіонів простежується великий вплив турецької кухні на буковинську, угорської на гуцульську. Найбільшою розмаїтістю відрізняється кухня Центральної України, так популярний борщ має масу різновидів, практично в кожній області його готують по своєму, особливому рецепту.

Українська національна кухня має свої характерні риси, які істотно відрізняють її від інших кухонь. У навчальному посібнику представлений комплекс теоретичних основ технології приготування їжі. Розглянуті основні способи й прийоми первинної обробки сировини й приготування напівфабрикатів. Основна частина підручника присвячена технології приготування страв та кулінарних виробів відповідно до традиційного приготування в українській кухні.

Посібник призначений для студентів навчальних закладів 1-4 рівнів акредитації. Також буде цікавий і для практичних працівників, що навчаються в системі перепідготовки кадрів і підвищення кваліфікації, працівникам системи ресторанного господарства. широкому колу читачів, які цікавляться особливостями приготування страв української кухні.

Лильо І. М. Львівська кухня / І. М. Лильо; передмова В. Поліщука; худож.-оформлювач А. Л. Бейгер. – Харків : Факт, 2016. – 255 с. : іл.

Львівська кухня – як складова частина галицької – це напрочуд дивна суміш української, єврейської, вірменської традицій, яку акуратні та педантичні австрійці приправили запаморочливими ароматами Середземномор’я і впорядкували та класифікували. Тому ця кухня неповторна. Але попри свою витонченість та оригінальність. Львівська кухня і далі намагається опиратися на місцеві продукти, традиції та історичну пам’ять. А це викликає велику повагу.

Книга, яка представлена Вашій увазі, лише на перший погляд присвячена кухні – одному з найважливіших аспектів львівської історії. Насправді вона набагато цікавіша і змістовніша. Відомий знавець міста Лева – Ігор Лильо – за допомогою головного редактора журналу «егоїст», керівника гастрономічних проектів Клубу галицької кухні Всеволода Поліщука поєднав історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини з характерними саме для їхньої характеру рецептами страв. А рецепти страв львівської кухні передавалися у львівських родинах з покоління в покоління в одній родині, а тому практично не мають аналогів, і сучасні господині охоче їх готують і сьогодні.

З виданнями, які пропонуються Вашій увазі, можна ознайомитися у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Наталія Литвиненко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 395 | Додав: texnik | Теги: українська національна кухня , технологія , Їжа , львівська кухня , приготування | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]