Головна » 2016 » Січень » 28 » ТЕХНІЧНИЙ ДИЗАЙН
13:18
ТЕХНІЧНИЙ ДИЗАЙН

Е горов Б. В. Технический дизайн : учеб. пособ. / Б. В. Егоров, Л. А. Иванова, С. В. Котлик. – Л. : «Магнолия 2006», 2013. – 336 с.

У ХХІ ст. слово «дизайн» використовується як для характеристики художнього або художньо-технічного проектування, так і результату цього процесу не тільки у вигляді ескізів або креслень, але і результатів цього процесу у вигляді машинно-технічних виробів, побутових виробів, одягу та аксесуарів.

Якщо виникнення дизайну було пов’язано з художньою діяльністю людини, направленою на виготовлення прикрас, то поступово дизайн став поширюватись на інші об’єкти та ситуації для надання їм високих споживчих властивостей. Найбільший об’єм за кількістю об’єктів, які охоплює сфера проектної діяльності – це технічний дизайн, який також має назву промисловий дизайн. Він охоплює об’єкти від найменших, наприклад, у вигляді голки для швацької машинки, до найбільших – транспортної техніки, технологічного обладнання або літальних апаратів.

У даному посібнику вперше комплексно розглянуто питання історії розвитку дизайну, описано його основні стилі, які виникли в різних країнах, показано його зв’язок з інтелектуальною власністю, розглянуто питання взаємозв’язку конструкторського та дизайнерського проектування в машинобудуванні, наведено приклади художньо-технічних рішень в модернізації обладнання для харчових виробництв. Велика увага приділена комп’ютерній графіці та програмам дизайн-проектування, показано особливості конструкцій і дизайну упаковки харчових продуктів, охарактеризовано сформовані наукові школи в галузі дизайну в Україні.

Посібник буде корисним для студентів та викладачів вищих технічних навчальних закладів, скористатись ним можна у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 398 | Додав: texnik | Теги: художній дизайн , дизайн , проектування , технічний дизайн | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]