Головна » 2016 » Квітень » 14 » "Тайський" - не значить "еротичний"
08:57
"Тайський" - не значить "еротичний"

Для тайця масаж - це ритуал принесення добра і здоров'я клієнту. Миролюбство і цілковиту довіру до світу ці люди отримують буквально з молоком матері і готові ділитися своїм теплом з оточуючими. Крім того, в Таїланді практично в кожній сім'ї дітей змалку навчають найпростішим прийомам тайського масажу. До речі, ті, хто підробляє в Таїланді в так званих «туристичних місцях», найчастіше - непрофесіонали. Це приїжджі з глибоких тайських провінцій на час сезону. Професійного масажиста в Таїланді рідко зустрінеш на вулиці - він працює в госпіталях, веде навчання нових фахівців, працює в елітних spa-салонах, іноді - за контрактом - виїжджає в інші країни.
У європейській літературі перша згадка про екзотичну методику з’являється  1690 року, коли французький дипломат Симон де ла Лубер написав: «Коли в Сіамі хтось захворює, він звертається до людини, яка майстерно впливає на його тіло своїми руками; буває також, що він стає на хворого ногами і топче його».
В Таїланді склалась традиція: доки чоловік насолоджується  життям, жінка заробляє на це життя єдиним доступним шляхом - масажем. Справжня масажистка відчуває температуру тіла на різних ділянках, і якщо енергія затримується в одному місці, то в іншому її бракує і таким чином виникає хвороба.
Про основних годувальниць в тайських  сім’ях та їхню працю читайте в журналі «Вокруг света» :


Карелина Д. Золотые руки / Д. Карелина // Вокруг света. - 2016. - № 4. – С. 58-62.


Костильова Л. А.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 270 | Додав: Bibliograf | Теги: Таїланд , методика масажу , масаж тайський , масаж | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]