Головна » 2018 » Жовтень » 27 » Світ його захоплень
12:31
Світ його захоплень

Це було нещодавно, це було так давно… / упоряд. Гайдабура. – Рівне : видавець О. Зень, 2018. – 64 с. : іл.

Багатьом жителям міста Рівне та області та й України давно відоме ім’я Олександра Гайдабури, знаного джазового музиканта – піаніста, аранжувальника, керівника багатьох музичних колективів в нашому місті, які брали участь у міжнародних та всеукраїнських престижних конкурсах і фестивалях.

До відділу акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки надійшла книга Олександра Гайдабури «Це було нещодавно, це було так давно…», де представлені спогади про надзвичайно цікаві моменти з життя родини, що організовано вплітаються в життя величезної країни. Незабутні миттєвості голодного післявоєнного дитинства, розповідь про дідуся – офіцера царської армії, бабусю, маму – артистку спочатку Полтавського, а згодом Рівненського облмуздрамтеатру, батька – актора, а згодом – офіцера Радянської армії.

Не одне покоління музикантів називає Олександра Гайдабуру «батьком рівненського джазу» і це закономірно, адже починаючи з 1960 –их років, ще будучи учнем Рівненського музичного училища, він по сьогоднішній день не зраджує улюбленій справі, професійно веде свою лінію по вихованню молодого покоління музикантів, які стають керівниками, виконавцями, організаторами нових джазових ансамблів та оркестрів, працюють у професійних колективах України та далеко поза її межами.

Видання щедро насичене фотографіями, зробленими Олександром Гайдабурою власноруч, що розкриває його як професійного фотографа. Ще зі шкільних років він займався документальною фотографією, знімаючи тогочасне місто. Тож Олександр Гайдабура вирішив поділитися своїми фотоспогадами, на яких зображено існуючі або вже зниклі будівлі, старі вулиці, доповнивши їх сучасними зображеннями тих самих місць.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 145 | Додав: kraeznavzi | Теги: фотограф , анаржувальник , музикант , Олександр Гайдабура , піанвст | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]