Головна » 2018 » Червень » 30 » Сучасний заклад позашкільної освіти
12:07
Сучасний заклад позашкільної освіти

Легітимне позашкілля. Історія альтернативи / за заг. ред. І. О. Первушевської. – Рівне : Волин. обереги, 2018. – 240 с.

Рівненський міський Палац дітей та молоді (ПДМ) - сучасний заклад позашкільної освіти, у якому наявний цілий світ особистих можливостей і створене креативне середовище сприяння саморозвитку і самореалізації вихованців у обраних ними видах творчості, що безпосередньо впливає на їх професійне самовизначення та соціальну адаптацію.

Палац – це інноваційний заклад позашкільної освіти на Рівненщині, базовий заклад Всеукраїнської школи новаторства з позашкільної освіти. Результати напрацювань закладу значущі для всього позашкілля країни. Інноваційна і рідкісна за змістом і результатами система профільного навчання та соціального захисту дітей стала конкурентоспроможною на ринку освітніх послуг.

У книзі узагальнено інноваційні напрацювання Рівненського ПДМу в галузі позашкільної освіти України. Подано опис авторської соціально-виховної системи безперервного розвитку творчої особистості, описано основні етапи створення нової моделі функціонування позашкільного закладу, викладена суть основних проблем та перспектив життєдіяльності позашкільного закладу в сучасних умовах. Автори акцентують увагу на стратегіях і технологіях управління освітнім процесом. У виданні розкриваються актуальні підходи до організації навчально-виховного процесу та специфіка діяльності авторських освітніх шкіл, педагогічні технології соціальної відповідності як фактору оновлення змісту позашкільної освіти, науково-методичний потенціал закладу.

Видрук книги «Історія альтернативи» - знакова подія не тільки для міста, адже народжені авторитетними особливостями і творчими командами тренди Палацу перетворюються в загальновизнані досягнення Всеукраїнського та міжнародного значення. Завдяки зусиллям колективу сьогодні зростає потенціал вітчизняної позашкільної освіти, активно розвиваються її пріоритетні напрямки, розширюється та модернізується освітній простір.

Книга буде корисною для педагогічних працівників позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, початкових мистецьких освітніх закладів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, студентів вищих навчальних закладів педагогічного профілю, фахівців громадських організацій, широкого кола громадкості.

Видання доповнене фотосвітлинами.

Детальніше з книгою можна ознайомитися у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 202 | Додав: kraeznavzi | Теги: Рівненський ПДМ , виховання , діти , освіта позашкільна , Дозвілля | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]