Головна » 2019 » Лютий » 26 » Сучасні інноваційні технології в агробізнесі
10:30
Сучасні інноваційні технології в агробізнесі

Нанодобрива – новітні технології в агробізнесі // Біопрепарати у захисті насіння та рослин : спецвипуск журналу «Пропозиція».- 2019. - № 2. – С. 34-35.

Донедавна ніхто навіть не припускав, що нанотехнології матимуть настільки широке практичне застосування. На сьогодні в рослинництві використання нанопрепаратів у якості мікрододобрив забезпечує збільшення врожайності в середньому в 1,5 – 2,0 раза. Ефект досягається завдяки активнішому проникненню мікроелементів у рослину завдяки нанорозміру частинок.
Важливим напрямом сьогодення є екологізація й створення так званих органічних продуктів.
Останніми роками розвиток біотехнології дав змогу вітчизняним ученим розробити новий клас мікродобрив для масштабного застосування у вирощуванні різних агрокультур. Зокрема, це нанодобрива, які складаються з комплексу особливо чистих солей мікроелементів. Завдяки своєму розміру, ці мікрочасточки мають високий рівень біохімічної активності та фізичної стійкості, електропровідність, магнетизм, оптичні ефекти тощо. Рекомендовані дози внесення нанодобрив на гектар посівної площі суттєво нижчі за норми використання інших мікродобрив, що забезпечує підвищення економічної ефективності господарювання. Застосування нанодобрив сприяє збільшенню продуктивності культур, підвищує їхню стійкість до стресових факторів, активізує розвиток симбіотичної мікрофлори.
До таких нанодобрив належать інноваційні мікродобрива компанії ТОВ «НВП «5 ELEMENT»». Це українська молода компанія, яка динамічно розвивається й спеціалізується на виробництві нанодобрив для органічного агровиробництва. Компанія своєю місією визначила дуже важливе завдання – не тільки підвищити врожайність і якість рослинницької продукції, а й завдяки потужній комплексній біологічній дії – відновити та покращити родючість грунту!
Більш детальнішу інформацію про ефект від застосування нанодобрив «5 ELEMENT» можна дізнатися в статті «Нанодобрива – новітні технології в агробізнесі» в спецвипуску журналу «Пропозиція» № 2 за 2019 рік.





Підготувала Н. Юшкова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 97 | Додав: Bibliograf | Теги: нанодобрива нанопрепарати мікродобр | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]