Головна » 2016 » Травень » 16 » Сучасна проза в книжковій серії «Карта світу»
11:16
Сучасна проза в книжковій серії «Карта світу»

У 2010 році Національний інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка та видавництво  «Фоліо»  розпочали великий  проект – книжкову серію «Карта світу» , у якій вийшло чимало знакових творів зарубіжних письменників. Сучасна європейська проза в книжковій серії «Карта світу» включає в себе кращі зразки сучасної  прози кінця ХХ – ХХІ ст. в українському перекладі.
Серія має на меті познайомити вітчизняного читача з  письменниками з різних куточків світу: Франції, Німеччини, Фінляндії, Швеції, Данії, Норвегії, Хорватії, Польщі, Англії… Характерною спільною рисою видань серії, різноманітних за жанрами, викладом, будовою, є їх успіх на батьківщині автора – вони повинні бути беззаперечними бестселерами.  Проект передбачає здійснення понад 250 видань.

За 23 роки існування видавництво випустило 27 окремих видань творів Нобелівських лауреатів, що є досить непоганим результатом. Частина з них була надрукована саме у серії «Карта світу». Серед цих видань — переклади з німецької, італійської, японської, французької, польської, норвезької, турецької, португальської  та шведської мов.
У читальній залі нашої  бібліотеки Ви можете ознайомитись з творами даної серії, а саме: Р.Н. Гюнтекін «Пташка співуча», А. Перес-Реверте «Фламандська дошка» та «Шкіра для барабана», П. Зюскінд «Голуб», Ю. Несбьо «Нетопир», У. Еко «Празький цвінтар», А. Оз «Пізнати жінку», О. Токарчук «Бігуни», П. Естерхазі «Небесна гармонія» та ін. Вони обов’язково Вас зацікавлять.

Підготувала Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 210 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]