Страшний суд від Василя Басараби - 26 Листопада 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Листопад » 26 » Страшний суд від Василя Басараби
15:51
Страшний суд від Василя Басараби

Басараба В. Страшний суд : роман / В. Басараба. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2013. – 368 с.

Виходець з Рівненщини Василь Басараба за свій прозовий твір «Страшний суд» був нагороджений дипломом конкурсу «Коронація слова 2013 року» у номінації «роман». За рік часу роман «Страшний суд» став доволі популярний, адже в ньому через історичне минуле можна прослідкувати сьогодення нашої держави. У романі описане трагічне 20 століття в українській історії. Описані події війни та Голодомору автор не зміг назвати інакше, як страшний суд, що і стало однойменною назвою книги.
Тут не політика показана, – зауважує автор. – Тут просто зображено як різні суспільні катаклізми відображаються у душах людей, переходять через долі людські, через долю народу. На сторінках роману через особисті переживання людей постають трагічні сторінки історії нашого народу – жахіття Голодомору, чорні дні війни і повоєнне лихоліття.
Наприклад, тут ставляться питання: Що робити, коли у твоє сьогодення раптово вриваються страшні таємниці минулого? Чи можливо побудувати спільне майбутнє, якщо дід коханої людини колись, в далекі роки Другої світової війни, убив по-звірячому твоїх дідуся й бабусю? Як при цьому вберегти справжнє і глибоке кохання двох молодих людей і не зруйнувати щастя? І чи здатне кохання перегорнути цю трагічну сторінку життя?
Кожен має зробити власний вибір: поклонятися добру чи злу, залишатися людиною у складній ситуації чи зректися моральних принципів. А злочин, вчинений раз у житті, обов’язково буде покараний. Судний день настане і через багато літ. Бо сказано у Святому Письмі: «…в Господа один день – немов тисяча років, а тисяча років – немов один день!»
На думку автора, молоде покоління сьогодні має навчитись не лише цінувати, але й з усіх сил берегти мир в нашій державі.



Малишева Л. М.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 285 | Додав: kraeznavzi | Теги: судний день , Міжнародний літературний конкурс , сучасний літературний жанр | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]