Головна » 2017 » Червень » 11 » Стефан Цвейг Новели = Stefan Zweig Novellen
17:26
Стефан Цвейг Новели = Stefan Zweig Novellen

Відомий австрійський письменник Стефан Цвейг більше знайомий як майстер новел з чудовою мовою.

Стефан Цвейг «Новели» = Stefan Zweig «Novellen». – Харків: Фоліо, 2006. Видання з паралельним текстом німецькою та українською мовами. Особливо великий успіх мала дитяча повість «Гувернантка» (1911). Ця новела відзначена як шедевр дитячої психології. Повість «Амок» – яскрава експресіоністська новела «крайнього стану», в якій згладжуються межі реальності і внутрішнього світу героя, а назовні вириваються темні фантазії і оголені емоції.

Читача завжди зворушували вдалі спроби письменників проникнути в жіночу або дитячу психологію - але ця, мабуть, одна з кращих. Чотири новели, які не об'єднані сюжетно, присвячені зовсім особливому стану людської душі, ім'я якому - пристрасть. Герої - напівсвяті, напівбожевільні - розповідають свої історії, які зливаються в один гімн - гімн Жінці, дивовижною силою її любові, жіночого почуття прекрасного, уявленню про честь і обов'язок, її здатності дарувати нове життя. Видання білінгвальне. Паралельний текст мовою оригіналу - трохи застарілий, місцями надто пафосний, але від цього нітрохи не втрачає своєї чарівності. Навпаки, за його рахунок патетичні історії набувають щось від казок біля каміна, стають ще більш зворушливими і глибокими в своїй уявній простоті. Що ж до змісту - він лаконічно виражений вустами героя новели «24 години з життя однієї жінки»: «Я вважаю за краще професію адвоката. Особисто мені дає більше радості розуміти людей, ніж судити їх».

Прочитати книгу можна, завітавши до відділу обслуговування користувачів документами іноземними мовами.

Панчук Тетяна

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 42 | Додав: black | Теги: Стефан Цвейг , паралельний текст , новела | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]