Споруджуємо літню душову кабіну - 30 Липня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Липень » 30 » Споруджуємо літню душову кабіну
11:45
Споруджуємо літню душову кабіну

В час вимушеної економії та відсутності гарячого водопостачання незамінним стане літній душ . Тим більше, що матеріалів та зусиль на його влаштування потрібно небагато.
Володимир та Лариса Марченки представили свою конструкцію душової кабіни. На їх думку, найбільш оптимальними її розмірами є: висота 2,5 м, внутрішнє приміщення – 1, 60х1,00м або 1,90х1,40м.
Перш ніж розпочати спорудження літнього душу необхідно подумати про злив води. Зливну яму краще викопувати на деякій відстані від кабінки, а її дно потрібно засипати щебенем, і як слід укріпити стінки. Для кращого відтоку води душ бажано влаштовувати на підвищенні, а щоб покращити дренаж грунту та попередити його заболочення поряд варто висадити декілька вологолюбних рослин.
У спорудженні каркасу можна використовувати дерев’яні або металеві конструкції. Автори підрахували, що вартість дерев’яної споруди буде значно нижчою, але деревину при цьому необхідно обробити спеціальними розчинами для захисту від вологи, грибка та паразитів. Таким розчином, наприклад, може бути морилка на основі розчинників або спирту.
Стіни кабінки можуть бути із шиферу, дощок, металопрофілю, жерсті, пластикових панелей, листів OSB і навіть ПВХ-плівки.
Найважливішою деталлю душової кабіни є бак для води. Його можна  зварити з металевих листів або пристосувати металеву бочку. Але найбільш прийнятним та практичним варіантом буде купівля спеціального пластикового баку. Щоб забезпечити найкращий нагрів води, бак варто пофарбувати в чорний колір, а навколо нього влаштувати «парничок» із плівки. Підігрівати воду можна також із допомогою сонячного генератора. Його детальне креслення та принцип роботи подано в даній статті. В ній Ви також знайдете детальний опис будівництва душового каркасу та інші необхідні та цікаві деталі облаштування цієї конструкції.




Марченко В. ДУШным летом / В. Марченко, Л. Марченко // Огородник. – 2015. – №7. – С. 44-45.

Підготувала Матушевська Т. В.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 166 | Додав: Bibliograf | Теги: літній душ | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]