Головна » 2018 » Грудень » 28 » Спогади земляка Михайла Бачинського про батька Сергія Бачинського
11:08
Спогади земляка Михайла Бачинського про батька Сергія Бачинського

Бачинський М. Сергій Бачинський. Спогади та роздуми сина / М. Бачинський. – Львів: Аверс, 2018. – 156 с.

Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека отримала в дарунок книгу від шанованого нашого земляка, Михайла Бачинського. Пан Михайло автор книги про свого батька: «Сергій Бачинський. Спогади та роздуми сина» (Львів, 2018).

На тлі складної і буремної епохи початку ХХ ст., визвольних змагань українського народу 1917-1921 рр., автор описує трагедію власної родини Бачинських, зокрема свого батька – відомого політичного, громадського і культурного діяча Сергія Бачинського (1887-1941), використовуючи архівні матеріали НКВД-КДБ, публікації тогочасних часописів, сучасні джерела.

Михайло Бачинський народився у с. Новий двір (тепер місто Рівне) у родині відомого політичного, громадського і культурного діяча Сергія Бачинського (1887-1941). Зростав з тавром «син ворога народу» – у десятилітньому віці залишився напівсиротою. 13 квітня 1940 року був вивезений до Казахстану разом із матір’ю та старшою сестрою. Дитинство та юність пройшли у постійних пересилках та переїздах. Зазнав втручання у своє життя органів безпеки (КДБ). Закінчив Львівський політехнічний інститут. За фахом інженер. Працював на керівних посадах на заводах у Білгороді, Кам’янець –Подільському, Львові. Автор семи книг з історії родини Бачинських та більше ніж 70-ти публікацій у науково-популярних виданнях Києва, Львова, Тернополя, Дніпра.

Неоніла Кожан

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 148 | Додав: kraeznavzi | Теги: острог , Новий Двір , Центральна Рада , Бачинський Сергій , громадський діяч , Рівне , спогади , культурний діяч , Михайло Бачинський , політичний діяч | Рейтинг: 4.2 / 5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]