Головна » 2017 » Листопад » 29 » Спиридон Кравчук «Бурелом»
10:20
Спиридон Кравчук «Бурелом»

Кравчук С. Бурелом : роман / С.Кравчук. – Рівне : О. Зень, 2017. – 368 с.

Історико-публіцистичний роман «Бурелом» є одинадцятий за рахунком авторський твір. В ньому розповідається про боротьбу краян за волю і долю на просторах Погориння та Прислуччя під час Другої світової війни і після неї.

У романі наводяться різнопланові події і факти (позитивні і негативні),є посилання на реальні документи, наявний аналіз стратегії і тактики воюючих сторін, а також суті ворожих ідеологій та намірів, а водночас – факти зрадництва, невиправданих репресій і чимало чого іншого.

Про своїх односельчан автор веде доброзичливу розповідь, показує людську сув’язь поколінь, ненависть до ворогів, повагу до народних звичаїв, шанування релігійних обрядів, чесність і доброзичливість у життєвих стосунках, підкреслює самовідданість національної ідеї та героїзм, як наслідок успадкування дару від попередників. Водночас в романі йдеться про крах сподівань на підтримання нацистською Німеччиною намірів українських націоналістів щодо створення самостійної і незалежної держави, про не бажання радянських партизан здійснювати спільну боротьбу з німецькими оккупантами; про те, як (спецслужби колишнього Союзу) спровокували розлад між революційними гілками проводів Тараса Боровця, Андрія Мельника і Степана Бандери, а ще – про жорстокість та людиноненависть радянських каральних органів.

Детальніше з книгою можна ознайомитися у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 317 | Додав: kraeznavzi | Теги: Погориння , Прислуччя , Друга світова війна , окупанти німецькі , роман | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]