Спільна власність на житло!? - 30 Грудня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Грудень » 30 » Спільна власність на житло!?
19:17
Спільна власність на житло!?

Потреба людини в житлі виникає з моменту її народження та зберігається протягом усього її життя. Тому про підстави набуття права власності на житло треба знати. І це стосується не тільки житла фізичних осіб, які проживають у житловому будинку, квартирі, а також і інвесторів, осіб, які ведуть спільну діяльність із метою будівництва житла. Цивільний Кодекс України встановлює загальні правила, що поширюються на всі види нерухомого майна. Разом із тим існують і певні застереження.

Саме про це йдеться у статті: Балюк Ю. Способи набуття права спільної власності фізичних осіб на житло / Ю. Балюк // Підприємнтцтво , господарство і право. – 2014. - № 11. – С. 8-12.

Розрізняють поняття «підстава набуття права власності» та «способи набуття права власності». У статті характеризують та роз’яснюють ці поняття. Також роз’яснюються  правові підстави виникнення спільної власності у подружжя на житло і вказуються регламентуючі закони України, як виникають похідні способи набуття права власності і характеризуються найбільш поширені способи набуття права спільної власності (купівля-продаж) та інше. Право спільної власності може виникати при настанні певних юридичних фактів, визначених у главі 24 ЦК України, а також на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів.  Не будьте байдужими до своїх прав, підчас, їх так потрібно добре знати, розуміти, вміти ними користуватися, тому читайте, знайомтеся і частіше звертайтеся до правової літератури.

Людмила Шапірко

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 301 | Додав: texnik | Теги: житло. правочин , спільна власність , Право | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]