Головна » 2017 » Листопад » 1 » Спеціальні технології видобутку корисних копалин
11:50
Спеціальні технології видобутку корисних копалин

Маланчук З. Р. Спеціальні технології видобутку корисних копалин : навч. посіб. / З. Р. Маланчук, Є. З. Маланчук, В. Я. Корнієнко. – Рівне : НУВГП, 2017. – 266 с.

Розвиток мінерально-сировинної бази є однією із основних задач гірничої промисловості України. Багатофакторність складу і різної глибини залягання корисної копалини потребують комплексної технології видобутку із застосуванням принципово нових енергозберігаючих технологій, до яких відносяться спеціальні технології, які включають геотехнічні методи .

Головною умовою застосування спеціальних методів є реальна можливість та економічна доцільність переведення корисної копалини під впливом робочих агентів у рухомий стан і відкачки її на поверхню. Для підйому корисної копалини на денну поверхню застосовують гідроелеватор, ерліфт, заглибні насоси та інші методи, тому із вищенаведеного випливає, що для розвитку і впровадження спеціальних технологій видобутку корисних копалин потрібна розробка багатьох технологічних завдань, а також визначення критеріїв якості і кількісної оцінки родовищ, при використання яких важливо знати умови, за яких відбувається процес видобутку.

Даним посібником можна скористатись у відділі інформації та документів виробничої тематики, він буде корисним для підготовки магістрів та студентів гірничого профілю, а також наукових, педагогічних і технічних працівників.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 203 | Додав: texnik | Теги: технології , корисні копалини , видобуток корисних копалин | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]