Головна » 2019 » Червень » 18 » Сонцевик будяковий
10:32
Сонцевик будяковий

Чи бачили ви вогняно-рудих метеликів з чорно-білими плямами, які  минулого тижня кружляли над липами в Рівному та викликали захоплення і  мешканців, і гостей. Популяція цього виду рекордно зросла в останні роки. Утім, величезні зграї сонцевиків принесли на терени України не лише красиві фотографії.
Цього року умови були сприятливими, гусінь розвинулася, і зараз ситуація на півдні України абсолютно нетипова. Гусінь з’їла всі «улюблені» будяки. Для розвитку їм цього не вистачило, тому вони почали розповзатися в пошуках придатних для їжі рослин. На своєму шляху вони куштують усе. Примудряються обгризати молоді соняхи, баклажани, а найбільше — сою та арахіс, чим масово псують майбутній урожай. Вони настільки голодні, що з’їдають все. Фермери вирішили боротися з сонцевиками та викосили залишки будяків і обробили все, що можна, хімікатами. Паніка накрила також Київшину й Черкащину.
Далі про методи боротьби з цими гарними шкідниками читайте :

Бережнюк О. Барвисті шкідники [Текст] / О. Бережнюк // День. - 2019. - № 101. - С. 12.


Підготувала Костильова Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 88 | Додав: Bibliograf | Теги: сонцевик , методи боротьби , Шкідники , причини розмноження , гусінь | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]