Головна » 2017 » Березень » 27 » Сол Беллоу "Герцог"
13:34
Сол Беллоу "Герцог"

Перед вами класика нонконформістського літератури – твір американського письменника Сола Беллоу «Герцог». Складно сказати про зміст цієї книги, оскільки вона двопланова: реальність і міф. Причому епіграф до роману вже налаштовує на сприйняття твору: "Небо - не стихія людини, стихія його - земля, сам він - істота, що стоїть на межі між землею і небом."Здавалося б історія головного героя роману Мозеса Герцога, професора університету, банальна - улюблена дружина покинула його, кинувшись в обійми кращого друга Герцога. Але спосіб, за допомогою якого Мозес долає кризу воістину оригінальний. У пошуках осмислення власного життя, невдач, втрат і просто свого місця у рамках всього сущого, Герцог пише листи ... Він пише практично всім, але не відправляє.
Його адресати - філософи давнини, середньовіччя, письменники (як померлі, так і живі), політики (в тому числі президент США), старі друзі, вороги, однокласники, випадкові знайомі ... Оригінальний спосіб знайти себе, ведучи філософські "бесіди" з людьми, які не можуть відповісти Герцогу на питання, які він їм пропонує.
До яких висновків приведуть вишукування дивного професора - прочитаєте, якщо не полінуйтеся зануритися в інтелектуальну атмосферу, створену впадайте у відчай філософом. Читати тільки тим, хто бажаючи відпочити з книгою в руках, не проти трохи попрацювати роздумами.

Наталія Васюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 285 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]