Головна » 2015 » Березень » 26 » Слово про вчителя
11:02
Слово про вчителя

Людмила Ульяновська / ред.-уклад. Богдан Столярчук. – Рівне : О. Зень, 2015. – 196 с.

Наш край відомий багатьма іменами музичного мистецтва (диригентами, хормейстерами). Людмила Панасівна Ульяновська посіла по праву гідне місце в цій когорті митців-музикантів. Вона відомий хормейстер і викладач музично-педагогічного факультету Інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету і належить до знаної Одеської хорової школи.
Народилася Людмила Панасівна в Луцьку на Волині, а в 1949 році батьки переїхали жити в м. Дубно Рівненської області. Спочатку навчалася у музичній школі, потім в Рівненському музичному училищі. Після успішного навчання в училищі вступила до Одеської консерваторії, яка прославилася видатними хоровиками, такими як Дмитро Загрецький, Констянтин Пігров та ін. Після закінчення консерваторії вона була направлена в Рівненську філію Київського інституту культури. Тут вона проявляє неабиякі здібності викладача диригентсько-хормейстерської справи, має дуже багато студентів, здібних, талановитих та енергійних молодих людей, які не лише навчаються майстерності, а й після закінчення інституту продовжують її справу у своїх професійних колективах. Понад 45 років присвятила роботі старший викладач Рівненського державного інституту культури (нині РДГУ) Людмила Ульяновська. Вона належить до ветеранів вузу і єдина, яка працює у ньому з перших днів, стоїть у перших рядах фундаторів, котрі закладали підвалини вузу і підготували підгрунтя для відкриття самостійного вузу. Не маючи високих наукових ступеней та вчених звань Людмила Панасівна користується справжнім академічним авторитетом. За період її роботи у вузі було підготовлено понад 500 висококваліфікованих спеціалістів, котрі працюють у мистецьких закладах, з професійними та аматорськими колективами у середніх та вищих навчальних закладах, а також на адміністративних посадах у сфері культури та мистецтва. Людмилу Панасівну люблять і поважають учні та колеги. Бо своїм життям вона цілком явно засвідчує сенс свого імені. ЛЮДМИЛА – людям мила!
Хто хоче більше дізнатися про цю чудову жінку, познайомитися з відгуками і спогадами колег та учнів про неї прочитайте книгу «Людмила Ульяновська», редактор і укладач якої професор РДГУ Богдан Столярчук.

Л. Каленюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 524 | Додав: kraeznavzi | Теги: хормейстер , Педагог | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]