Скляна архітектура - 30 Грудня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Грудень » 30 » Скляна архітектура
16:59
Скляна архітектура

Протягом століть скло викликало захоплення своїми властивостями, як універсальний матеріал, що дозволяє світлу входити в будівлі у різних  ефектних прийомах. Більшість проектів  сучасної архітектури  розробляються із застосуванням скла з метою створення  легких будівельних конструкцій, а також забезпечення  максимального денного світла в будівлях. Книга починається з введення, яке простежує історію визначних моментів в скляній архітектури - від вітражів  Кафедрального собору Богоматері в Шартрі до  Кришталевого палацу – гордості Лондона - 1851 року, а також  ранніх архітектурних споруд  Джона Соуна, Ле Корбюзьє і Людвіга Міс ван дер Рое.  Автор видання Брент Річардс  пояснює важливість робіт віртуозів по склу другої  половин 20-го століття і описує революційні події в розвитку технології виготовлення скла протягом останніх двадцяти років.
Шикарно проілюстрована безліччю кольорових фотографій Денніса Гілберта,  книга має двадцять п'ять тематичних досліджень останніх скляних конструкцій з усього світу, створених такими провідними архітекторами, як Фостер і партнери, Френк Гері, Херцог і де Мерон , Стівен Холл, Тойо Іто,  Жан Нувель, Рафаель Віньолі і Петер Цумтор. Кожна будівля представлена  в абсолютному кольорі і супроводжується докладними кресленнями.

Видання може бути цікавим посібником і для архітекторів, і студентів, і для тих, хто просто має зацікавленість у сучасних будівельних матеріалах  та у  дбайливому відношенні до ландшафтної архітектури.

Волкова Світлана


Richards Brent. New Glass Architecture/ Brent Richards. - New Haven: Yale Un-ty Press, 1994. - 240 p.: ill. - ISBN 0-300-10795-1

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 210 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]