Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 19 » Сказання про сіль морську, йодовану та звичайну
13:30
Сказання про сіль морську, йодовану та звичайну
      У 60-ті роки минулого століття на вершині моди про здоровий стиль життя сіль нарекли «білою смертю», нарекли винуватицею усіх лих: гіпертонії, хвороб нирок і серця, ожиріння, раку. Так, цей природний мінерал може нашкодити, якщо солити їжу занадто . Всього повинно бути вдосталь в міру. І сіль в міру – дужа хороша! Кухонна сіль – це хлористий натрій, а іще сіль містить магній, кальцій, фосфор і калій - один із основних катіонів, необхідних для того, щоб наш організм нормально функціонував. Норма вживання солі: 10-15 г на добу. При цьому 10 г ми отримуємо з натуральними продуктами, а 5 г додаємо особисто. 1 чайна ложка на день – цього достатньо для людини. Кам’яна сіль – це природний мінерал, який виникає в земній корі на стадії висихання давніх морів. Вважають, що морська сіль є найбільш корисною для людини, вона оздоровлює організм, дякуючи вмісту в ній великої кількості макро- та мікроелементів. Про різноманітні види солі, її властивості та застосування можна дізнатись прочитавши статтю Петренко Н. Сказание о соли морской, йодированной и простой / Н. Петренко // Огородник. – 2011. - № 8. – С. 44-46.


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 331 | Додав: texnik | Теги: сіль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]