Головна » 2019 » Вересень » 1 » Систематика і класифікація плодових рослин
11:13
Систематика і класифікація плодових рослин

Класифікація рослин це процес встановлення і розмежування таксонів та система, що виникає внаслідок цього процесу, тоді як систематика рослин розробляє природну класифікацію рослин на основі вивчення таксонів і встановлює їхню спорідненість. Класифікація і систематика нерозривно пов’язані між собою, тому значення цих термінів часто перекривається, через що їх інколи вважають синонімічними .

У посібнику Меженський В. М. Систематика і класифікація плодових рослин: навч. посіб. / В. М. Меженський, Л. О. Меженська. – Київ : Вид-во Ліра-К, 2018. – 636 с. , значна увага приділена саме плодовим рослинам, наведено класифікацію плодових рослин, які входять до Державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні.

Даний посібник стане в нагоді фахівцям у галузі ботаніки і садівництва, викладачів та студентів вищих навчальних закладів.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 36 | Додав: texnik | Теги: плодові рослини , систематика рослин , класифікація рослин , державний реєстр сортів рослин | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]