Головна » 2014 » Лютий » 25 » Сила притягування (вибираємо пилосос)
17:53
Сила притягування (вибираємо пилосос)

При купівлі побутових електроприладів важко самостійно розібратися з їх технічними характеристиками. В статті, підготовленій Т. Поповою на основі рекомендацій експертів,  розповідається про основні кроки, які допоможуть зробити правильний вибір при купівлі пилососа . Оскільки пилососи мають різний принцип дії, існує багато їх різновидів, потрібно визначитись з тим, наскільки часто ви плануєте влаштовувати прибирання: щотижнево чи генеральне прибирання раз в місяць .
В першому випадку більш доречним буде пилосос для сухої чистки, в другому – для вологого прибирання. Далі потрібно вивчити всі переваги і недоліки пилозбірників, які мають затримувати великі частки пилу. Вони можуть бути у вигляді мішка, контейнера або аквафільтру і всі мають свої плюси та мінуси. Плюсами змінного мішка є висока потужність всмоктування та гігієнічність прибирання; контейнери не потребують змінних аксесуарів; аквафільтр дозволяє збирати рідину, що пролилася, зволожує повітря та покращує мікроклімат в квартирі. Серед мінусів першого – необхідність купувати змінні аксесуари (при цьому виникають проблеми з визначенням потрібної моделі). В пилососах з контейнерним фільтром вищий рівень шуму, а при роботі з аквафільтром потрібно щоразу заливати та зливати воду, промивати та сушити дотичні з нею деталі. Варто також пам’ятати, що існує багато різновидів пилососів: пилосос-щітка, ручний пилосос для локального прибирання, пилосос-робот. Іншим важливим кроком є аналіз технічних характеристик пилососів: варто звернути увагу на наявність та клас НЕРА-фільтру (розшифровується, як високоефективне утримання часток). Дуже важливою характеристикою є потужність всмоктування, хоча продавці здебільшого акцентують увагу на потужності споживання. Саме від потужності всмоктування залежить якість та швидкість прибирання. Вимірюється вона в аероваттах та в середньому дорівнює 300-400 аероВТ. Рівень шуму та радіус дії теж відіграють велику роль при виборі пилососа. Покрокове керівництво під час вибору пилососу вам допожете зробити стаття:

Сила притяжения : (выбираем пылесос) / подготов. Т. Попова // Идеи вашего дома. – 2013. - № 11. – С. 86-94.


Підготувала Т. Матушевська


Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 323 | Додав: Bibliograf | Теги: побутова техніка , електроприлади. характеристики техн | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]