Головна » 2019 » Жовтень » 28 » Що нас мотивує?
18:32
Що нас мотивує?

«Ніхто й не очікував,

що наявність винагороди

матиме негативний ефект»

Деці Едвард.

П і нк Д. Драйв. Дивовижна правда про те, що нас мотивує / Д. Пінк –    Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 208 с.

Запропонована кн ига дає змогу сьогодні глянути на людську мотивацію під інакшим кутом огляду. Надто довго існувала невідповідність між тим, що відомо науці, і тим, що робиться у світі бізнесу. Мета цієї книги — закрити цю прогалину в знанні. Книга «Драйв» складається з трьох частин. Перша частина розглядає прогалини в нашій системі винагород та покарань і пропонує новий спосіб розуміння мотивації. Розділ 1 присвячений дослідженню того, як переважне сприйняття мотивації поступово стає несумісним із багатьма аспектами сучасного бізнесу й життя. Книга відкриє вам доступ до семи причин, чому зовнішні мотиватори, що діють на основі методу батога та пряника, доволі часто призводять до протилежного ефекту, аніж очікується, але й у маленькому додатку розповідається, за яких особливих обставин застосування методу батога та пряника може виявитись ефективним. Ви ознайомитесь із тим способом мислення та бізнес-підходом, що базується на реальних наукових постулатах про людську мотивацію та активується третім драйвом — нашою вродженою потребою самотужки обирати курс розвитку нашого життя, навчатися та створювати нове, удосконалювати себе та світ навколо нас. Частина друга розглядає три складові поведінки типу І і демонструє, як індивіди та організації використовують їх задля покращення результативності й поглиблення задоволення від роботи. Розділ 4 досліджує автономію — наше бажання бути незалежними. У розділі 5 розглядатимуться поняття майстерності — нашого стимулу ставати дедалі кращими в тому, чим займаємось. Розділ 6 розкриє поняття мети — нашої жаги бути частиною чогось більшого, ніж ми самі. Частина третя, «Інструментарій типу І», містить набір джерел, що допоможуть вам створити такі умови, за яких ваш тип І просто розквітне. Тут ви знайдете все, що необхідно: від нескінченної кількості вправ на пробудження мотивації в собі та інших до дискусійних питань у вашому книжковому клубі та до стислого конспекту «Драйву», що допоможе за короткий час опанувати велику науку. Ну і, враховуючи те, що ця книга здебільшого про бізнес, то в цьому розділі я поділюся з вами деякими думками щодо застосування цих концепцій в освіті та нашому житті поза роботою.

Більшість керівників вважає, що мотивація співробітника залежить від матеріальних винагород, бонусів або премії за досягнення результату. Деніел Пінк руйнує цей міф і обґрунтовує новий підхід. Чому, залюбки беручись за роботу, за яку нам пропонують великий гонорар, ми не замислюємося над миттєвістю грошової мотивації, не розуміємо, що надалі втратимо інтерес до роботи?

Як навчитися наймати лише тих працівників, у яких внутрішня мотивація переважає та які бажають самореалізуватися, удосконалити свою майстерність у професії або покликанні? Як мотивувати підлеглих та допомогти їм бути успішними, перемагати конкурентів та досягати мети?

Автор пропонує нову систему, засновану на психології та реальній практиці управління, пояснює її методи, інструменти та допомагає застосувати їх на практиці. Тож читайте та змінюйтеся!

Людмила Шапірко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 14 | Додав: texnik | Теги: стимул , мотивація людська , бізнес , драйв | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]