Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Що і як читати дітям
14:53
Що і як читати дітям

Коли мова йде про книжки й читання малюкам, то доволі часто чуємо типову для сучасних батьків думку: читати дітям зовсім не обов’язково, адже є стільки розвивальних мультфільмів і програм, посадив дитину перед телевізором чи монітором — і займайся своїми справами (у мами ж стільки обов’язків!). І взагалі, сучасні технології розвиваються настільки стрімко, що рано чи пізно витіснять друковані книжки, а з ними відійде у минуле і читання. Тим паче, що сучасні діти і так перевантажені різними активностями, то чи варто їх «позбавляти дитинства» і навантажувати ще й читанням?..
Автор статті (сімейний психолог) не тільки розвінчує ці міфи, а й переконує, яке велике значення має для розвитку дитини читання , особливо разом із батьками. Це зовсім не нудне навантаження, а спосіб відкрити емоційні скарби малюка, а також один із найкращих засобів, як дорослий може зблизитися з дитиною і допомогти пройти крізь вікові кризи – саме читаючи книги. І не так важливо «що», «коли»і «які книги». Головне – ЯК читати!
Для думаючих і люблячих батьків автор надає коротенький конспект-підказку: як читати з дітками різного віку.
Батькам на замітку про особливості дитячого сприйняття прочитаного, що читати і як читати  в статті: Гаєвська Н. Що і як читати дітям / Н. Гаєвська. // Голос України. – 2017. – 5 жовт. – С. 9.


Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 268 | Додав: Bibliograf | Теги: книга , дитяче сприйняття , читання , вікові особливості , дитяче читання | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]