Головна » 2018 » Січень » 23 » «Щасливих мало днів прожито…»
12:03
«Щасливих мало днів прожито…»

22 січня виповнюється 230 років із дня народження поета, якому судилося стати одним із найбільш упізнаваних у літературі XIX століття.
Навіть сьогодні при згадці про лорда Байрона перед очима постає образ похмурої, самотньої, розчарованої у всьому людини. Бо мало хто знав, що «внутрішній зміст» Чайльд-Гарольда, для якого суспільство було в’язницею, а життя в Англії страшнішим за пекло, практично повністю списано із самого Байрона. У великому світі Джордж Байрон, який з народження мав ушкоджену ногу, ніколи не почувався вільно, тому й у зрілому віці старанно прикривав ніяковість зарозумілістю. Доля відвела поетові зовсім не довгий термін: він помер у 36 років. Але відомі літературні твори не єдина причина, з якої його досі шанують нащадки. Доволі передові на той час погляди – також частина його скандальної слави. В Італії, де Байрон жив із 1816-го по 1923 рік, він брав участь у змові карбонаріїв – членів таємного політичного руху проти австрійської тиранії. У Греції його досі вважають національним героєм.
Про бурхливе особисте життя, відому доньку поета та інші цікаві факти біографії поета читайте: Головіна С. «Щасливих мало днів прожито…» / С. Головіна. – Пенсійний кур’єр. - 2017.- № 3. – С. 11.

Підготувала В. Максимчук

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 219 | Додав: Bibliograf | Теги: погляди передові , літературні твори , внутрішній зміст» , герой національний , скандальна слава , Джордж Байрон , карбонарії , Чайльд-Гарольд | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]